Dinerkaart van Restaurant De Schoppe

U bent bij ons zowel voor een drie-gangen diner als een overheerlijke huisgemaakte pannenkoek aan het juiste adres. Genieten van elkaar en van het eten. Bekijk hieronder onze huidige menukaart. Zien we u binnenkort?

Voorgerechten

Italiaanse tomatensoep

met pommodori tomaat, groenten en basilicum

7,00

Franse uiensoep

met gegratineerde bergkaas

7,00

Vissoep

met garnalen en rouille

8,50

Knolselderij- mosterdsoep

met lente-ui en gedroogd spek

7,00

Broodplank

met huisgemaakte knoflooksaus, gezouten boter en tomatenbruschetta

5,80

Salade 'Brömmels'

met gebrande geitenkaas van kaasboerderij De Brömmels, gekonfijte witlof, walnoten, cranberry en honingvinaigrette

13,50

Salade burrata

met gemarineerde tomaat, gerookte amandel, gepofte pompoen en basilicumvinaigrette

13,50

Salade pulled zalm

met zoetzure groenten, gemarineerde venkel en kreeftenmayonaise

13,50

Zalm & tonijn

dungesneden met wasabi mayonaise, rucolapesto en ingelegde rettich

13,00

Caesar salade

met krokante warme kipstukjes, gedroogd spek, ansjovis, boontjes, ei, croutons en parmezaanmayonaise

13,00

Rundercarpaccio

met oude kaas, zongedroogde tomaten, pompoenpitten en truffelmayonaise

12,00

Maandspecial

maandelijks een wisselend gerecht

Hoofdgerechten

Orzo

met za’atar geroosterde aubergine, tomaten en gemarineerde tempeh

20,50

Groententaartje

met parelcouscous, gerookte amandelen en tahini dressing

20,50

Paddenstoel burger

van shiitake en oesterzwam, met blauwe kaas, gekarameliseerde ui en balsamico mayonaise

21,50

Kabeljauw

met courgette op verschillende wijze bereid, aardappelpuree en tomaten-basilicum mousseline

26,00

Zalmfilet

gemarineerd in teriyaki, met parelcouscous, paksoi, paddenstoel en teriyakisaus

24,50

Zeetong

in roomboter gebakken, met citroen-kruidenolie

39,00

Kippendij saté

met atjar, gebakken ui, pinda’s, kroepoek en satésaus

20,50

Varkensschnitzel

met geroosterde groenten, uitgebakken spek, en traditionele Jägersaus of pepersaus

20,50

Beefburger

medium gebakken met oude kaas, spek, gekarameliseerde ui en truffelmayonaise

22,00

Runderbiefstuk

met geroosterde groenten, gebakken uitjes en cognac roomsaus

26,50

Kalfscordon bleu

van blank kalfsvlees, met Parmaham en Emmentaler, gekarameliseerde witlof en roomsaus met tripel bier

30,00

Weekspecial

wekelijks een wisselend gerecht

Bij hoofdgerechten serveren wij aardappelgarnituur, mayonaise en rauwkostsalade

Pannenkoeken

Naturel

8,00

Appel

9,00

Appel, rozijnen en kaneelsuiker

10,00

Kaas

10,00

Kaas en gember

10,50

Spek

10,50

Spek en appel

11,00

Spek en ei

11,50

Spek en kaas

11,50

Ham en kaas

11,00

Brie, noten en honing

12,50

Hawaï: ham, kaas en ananas

12,50

Ham, kaas, champignons, ei en schaaltje frisse salade

14,00

'Boerenpummel': spek, ei, kaas, ham, ui en champignons

14,00

Nagerechten

Blanke deerne

boerenroomijs met chocoladesaus en slagroom

7,00

Coupe hazelnoot

met hazelnoot roomijs, gingerbread siroop en speculoos crumble

7,50

Trio van sorbetijs

van frambozen-, mango-passievruchten-, citroenijs met vers fruit

7,50

Tarte Tartin

van peer, met tijm, dulce de leche met zeezout en roomijs met walnoot

10,00

Mexicaanse chocolade flan

met pistache roomijs, rode grapefruitgel en witte chocolade krokant

9,00

Tompouce Namelaka

met framboos sorbetijs, crème patisserie, Japanse witte chocolademousse en rood fruit

10,00

Koffie 'De Schoppe'

koffiesoort naar keuze, sinaasappellikeur van likeurstokerij 'het Laatste Woord' en diverse zoete lekkernijen

9,00

Maandspecial

maandelijks een wisselend gerecht

Heerlijk bij een kopje koffie of thee na het diner zijn de luxe bonbons van onze bakker. Diverse smaken, per stuk 1,50.

De Meenkmolen

De Meenkmolen is een korenmolen en staat aan het begin van de Meenkmolenweg. De molen werd in 1851 gebouwd en is sinds 1952 eigendom van de familie Woordes. Tussen 1988 en 1990 vond een uitvoerige restauratie plaats. De heer Woordes maalt regelmatig met windkracht op vrijwillige basis met de molen. Naast de molen staat een elektrische maalderij. Al met al een buurman met een prachtig product, waar wij u graag kennis mee willen laten maken.

Geitenboerderij de Brömmels

Geitenboerderij de Brömmels bevind zich in de buurtschap Woold. Het is een kleinschalige geitenboerderij met circa 100 melkgeiten en 20 lammeren. Van de verse geitenmelk wordt op de boerderij geitenkaas bereid. Deze lokale lekkernij verwerken wij in diverse gerechten.

Wilt u een tafel reserveren?

We verwelkomen u graag binnenkort!

Direct reserveren